De Ganges en de Brahmaputra vinden hun weg naar de golf van Bengalen

Mother and Child Foundation

Om de Bagerat Mother & Child Care Organization bij de realisatie van haar doelstellingen te helpen is op 09 oktober 2013 in Nederland de stichting Mother & Child Foundation Bangladesh opgericht. De Mother & Child Foundation Bangladesh is de opvolger van de voormalige Aloshikha Foundation die gedurende 10 jaar aan het Aloshikha Rajihar Development Centre hulp in Rajihar, Bangladesh heeft gebonden. Wegens malversaties door de directie van het Aloshikha RSDC zag de Aloshikha Foundation zich genoodzaakt alle banden met het Aloshikha RSDC te verbreken en ook in naam ver afstand van hen te nemen. De huidige Mother & Child Foundation Bangladesh zal in de toekomst niet met het Aloshikha RSDC samenwerken.

De Mother & Child Foundation Bangladesh richt zich op goede doelen op het gebied van gezondheid en scholing in Bangladesh. De Mother & Child Foundation Bangladesh beoogt bij het uitoefenen van haar doelstellingen geen winst te maken.

Doelstellingen

  • Het ondersteunen van projecten en programma's van de Bagerhat Mother Child Care Organization in het bijzonder en van andere organisaties en individuen in Bangladesh, op het gebied van gezondheidszorg en onderwijs. Met betrekking tot de gezondheidszorg richt de Mother & Child Foundation Bangladesh zich vooral op het ondersteunen van de zorg voor moeder en kind.
  • Dit ondersteunen gebeurt door het leveren van financiële en materiële steun op aanvraag van de directie van Bengaalse organisaties en individuen.
  • Het zoeken naar en informeren en adviseren van (potentiële) donateurs, zowel particulieren als organisaties.
  • Het stimuleren van het bewustzijn van de Nederlandse bevolking ten aanzien van de ontwikkelingsnoodzaak in Bangladesh.

copyright Mother & Child Foundation | design by dare to design*